De online versie van Beeldnet.
Toegankelijk voor iedereen en zichtbaar op de
kabelkranten van beeldnet op locatie.
Het andere nieuws van Brabant Zuid Oost.
Met een directe link naar:
Achtse Barrier, Asten, Bakel, Bladel, Bergeijk, Best, Blixembosch, Cranendonck, Deurne, Eindhoven, Geldrop, Gemert-Bakel, Heeze, Helmond, Laarbeek, Leende, Mierlo Oirschot, Son Breugel, Valkenswaard, Veldhoven, Waalre,volgend item


Beeldnet de internet versie van Beeldnet-kabelkrant voor Eindhoven en omgeving
Ruim 5 miljoen passagiers
Eindhoven Airport groeit door


Eindhoven Airport meldt op haar website dat er in 2016 een passagiersgroei van 9% is geweest. 4,7 mln. passagiers maakten in 2016 gebruik van de luchthaven. De groei in het aantal vliegbewegingen in 2016 is 8% geweest. Ruim 32.000 vliegbewegingen.
De passagiersgroei is het gevolg van een uitbreiding van het aantal bestemmingen. In 2016 werd er naar 74 bestemmingen gevlogen.


Voor 2017 verwacht Eindhoven Airport dat 5,24 miljoen passagiers gebruik zullen maken van de luchthaven. Ook het aantal vliegbewegingen zal verder groeien naar bijne 36.000.

Geschiedenis (bron wikipedia.nl)

De Vliegbasis Eindhoven of Eindhoven Airport, in de volksmond nog vaak Welschap, ligt aan de westkant van Eindhoven, tussen Best en Veldhoven. Wikipedia
Adres: Luchthavenweg 25, 5657 EA Eindhoven

In 1932 werd het vliegveld onder de naam Welschap als grasbaan ingericht. Op 1 mei 1934 kwam een verbinding Eindhoven-Rotterdam-Amsterdam tot stand en op 1 juni de lijn Eindhoven-Twente-Groningen.

In het begin van de jaren 80 werd een nieuwe startbaan aangelegd, om de geluidsoverlast in de Eindhovense wijk Woensel en de dorpen Nuenen en Wintelre te beperken. Dit onder protest (tot en met de Raad van State) van Veldhoven, waar de overlast toenam. De nieuwe baan (destijds 04-22) heeft een andere geografische ligging dan de oude baan (08-26).[5] Op de locatie van de oude startbaan is een nieuwe woonwijk, Meerhoven, verrezen. Het oorspronkelijke luchthavengebouw is bewaard gebleven wordt nu gebruikt als wijkcentrum van deze wijk.

In juli 1996 verongelukte een Belgisch C-130 Herculesvliegtuig op het vliegveld. Bij deze Herculesramp vloog het vliegtuig in brand en kwamen 34 militairen om. Op de plaats van deze ramp bevindt zich tegenwoordig een monument ter nagedachtenis.

In 1984 werd op het civiele deel van het veld een aankomst- en vertrekhal gevestigd. BASE Regional Airlines had het vliegveld als thuisbasis van 1985 tot 2001. In 2002 startte Ryanair met haar eerste lijndienst, naar Londen Stansted. Met deze lijndienst werd een begin gemaakt met de ontwikkeling van Eindhoven Airport tot de grootste regionale luchthaven van Nederland.

Onder het toeziend kritisch oog van het B-O-W (Belangenvereniging Omwoneneden Welschap) groeit Eindhoven Airport verder en verder. www.b-o-w.nl.
 

Meer weten? Zoek met Google

Bekijk op kaart: routebeschrijving


 


(advertentie)

Vragen over een klikprothese?

Eén klik verwijdert voor het stellen van uw vraag over het klikgebit. Zo kunt u snel te weten komen of een klikprothese ook voor u geschikt is.


" ...eindelijk een site waar ik mijn vraag kwijt kan, zonder eerst veel werk met het maken van een inlog-account"...


Deze advertentie komt tot stand met medewerking van
Implantaatcentrum Eindhoven(advertentie.)Wat doet SFEN (Sport Fysiotherapie Eindhoven Noord)


 • Tijdens ons inloopspreekuur bekijken we wat je blessure is.
 • We helpen je snel van je blessure af.
 • Ons inloopspreekuur is GRATIS
 • Ben je jonger dan 18 jaar dan zijn ook de behandelingen gratis (per indicatie, minimaal de eerste 9 behandelingen)
Sport Fysiotherapie Eindhoven Noord .nl
(advertentie)

Klusbedrijf Eindhoven

"...Bij ons kunt u terecht voor het grotere aannemerswerk, maar ook voor kleine klussen in en om uw woning of bedrijfspand...."
 • Dakwerken
 • Metselwerken
 • Sanitair
 • Loodgieterwerken
 • Zinken goten
 • Stukadoorswerken
 • Timmerwerken
 • Tegelwerken
www.klusbedrijfeindhoven.nl

Op Beeldnet.nl:


 © ScipNed | Scipned Beheersysteem | Sitemap